Startpagina arrow Historiek
Historiek Afdrukken E-mail

“Beenhouwerij De Belie” is in 1963 opgericht door André en Mariette De Belie-Verbeke.

De ambitieuze en leergierige jonge boerenzoon had bij talloze bekende en gerenommeerde Antwerpse patrons in het Antwerpse zijn ogen de kost gegeven en wou er zelf aan beginnen.  Hij nam de zaak van zijn voorganger E. Vandenbrande over en met onmiddellijk succes.  Onder het motto “ alles kan beter” introduceerde hij talloze vernieuwingen, lekkernijen en methodes.  In het begin lag de klemtoon vooral op vers vlees en hij ontpopte zich dan ook gauw tot een specialist op dat gebied.

Mede onder impuls van Mariette kwamen er al gauw salades en andere voor die tijd vernieuwende trekpleisters in de toog te staan.  Het personeelsbestand breidde ook gestaag uit, ze waren zelfs gedeeltelijk  “intern”. Een eerste verbouwing drong zich op en er brak een tijd aan van hard, laat en plezant werken en algauw was het pand nr 24 ook veel te klein.  André kon zijn buurman overtuigen van nr 26 aan hem te verkopen en de plannen om nogmaals te vergroten lagen zeer snel op de keukentafel.  Alle middelen werden aangewend om iedere klant op zijn wenken te bedienen en met succes. 
Na nog een verbouwing besliste het koppel om in 1995 de zaak over te geven aan de oudste van de drie kinderen : Franky.  Die had ondertussen een pareltje aan de haak geslagen  : Hilde. Samen met de medewerkers bouwden zij de zaak uit tot wat ze nu is : een Keurige slager met een uitgebreid assortiment en een trouw cliënteel.

 

 

 

 Gassin 2006 (493).jpg

< Vorige
Keurslager De Belie bvba · Jozef Wautersstraat 24 · 2600 Antwerpen (Berchem)
Tel: 03 230 34 34 · Fax: 03 230 02 81 · Contacteer ons